Hoe kan ik betalen?

Betaling kan veilig via Paypal. Ook vooraf overmaken is een optie. Of betalen bij afhalen.

Zijn prijzen inclusief BTW?

Ja, de genoemde prijzen zijn inclusief BTW

Hoe gaat de verzending?

Verzending zal gaan via de meest gebruikte verzendbedrijven. (PostNL, DHL, DPD, GLS of UPS). Verzendkosten komen bij de afrekening te staan.  

Ik zal mijn best doen na de bestelling het product zo snel mogelijk te versturen. Gemiddeld zals dat 2-5 dagen zijn. Omdat DoctorCeramics door 1 persoon gerund wordt, kan ik (Sjoerd) niet altijd garanderen dat dat de volgende dag al gaat gebeuren. Ik hou je op de hoogte van het proces. Ook ben ik afhankelijk van de verzendbedrijven. Ik zal een track&Trace bericht versturen. Mocht het pakket teruggestuurd worden omdat het adres niet correct was doorgegeven, komen de kosten van opnieuw versturen voor de koper.

Binnen 14 dagen kan een artikel teruggestuurd worden. Dan krijgt u aankoopbedrag en kosten van verzending terug. Mocht een artikel niet datgene zijn wat verwacht, neem dan graag eerst contact met mij op.  Kosten voor het terugzenden zijn wel voor koper. Kosten gelden niet bij beschadigingen. 
Kan het ook internationaal verstuurd worden?

Ja, dat kan. Kosten hiervan kunnen variëren en zijn afhankelijk van het postbedrijf. Eventuele custom taxes voor buitenlandse verzendingen zijn ook voor kosten koper. 

Privacy

Gegevensoverdracht en betalingen zal gaan binnen beveiligde omgeving.  Gegevens die ik moet opslaan zijn uitsluitend bedoeld om het product te kunnen versturen en voor eigen administratie en zal ik niet misbruiken voor andere doeleinden.  

Kan ik het ook afhalen?

Dat kan in overleg.

Wat doe ik als er vertraging is?

Laat het me weten, dan zoek ik het uit.

Wat doe ik als het product is beschadigd?

Dan gaan we eerst samen heel hard huilen, maar daarna brengen de scherven vast veel geluk. Ik doe uiteraard mijn best het zo goed mogelijk te verzenden. Echter ben ik wel afhankelijk van de bezorgdiensten.  Stuur bij beschadiging even een foto van het product en de verpakking.  Als er een vervangend product beschikbaar is stuur ik deze dan alsnog, vaak zijn het echter unica’s die niet gemakkelijk te vervangen. Dan overleggen we over een andere oplossing of zorg ik voor teruggave van het aankoopbedrag. 
Kunnen de producten in de vaatwasser en oven?

Ja. De gebruiksvoorwerpen zijn gebakken op steengoed temperatuur. Dit betekend dat de klei niet meer poreus is en zo ook in de vaatwasser en oven kan. Maar gewoon met de hand in een sopje kan natuurlijk ook nog gewoon.

Maak je ook wel producten in opdracht?

Ja, dat lijkt me een leuke uitdaging. Ik hoor dan graag wat de wensen zijn en ga kijken of het mij dan zou moeten gaan lukken. Verwacht geen identieke kopieerapparaat. Ieder werk is uniek en zal onderling ook verschillen. Maar dat is dan ook de charme van handgedraaid keramiek. Ook iedere stook heeft weer zijn variabelen, zo kan er met dezelfde glazuur bij een volgende stook weer een hele andere kleur uitkomen. 
Als ik dan wat wil, is dat dan in een weekje geregeld?

Nee, dat gaat mij niet lukken. Pottenbakken is een geduldig proces. Bovendien doe ik het naast mijn huisartsenpraktijk. 
Hoe is dan dat proces van een kopje maken?

Allereerst moet de klei goed gekneed worden. Een luchtbelwaterpas kan het hele werkstuk verpesten. Dan ga ik op de draaischijf aan de slag.  Het potje moet dan eerst een dag drogen (tot ‘leerhard’) , waarna ik het kan trimmen. Dan moet er ook eventueel nog een oortje aan gemaakt worden. Dit moet dan weer drogen, soms wel een week. Dan gaat het de eerste keer in de oven tot zo’n 1000C.  Als dat is afgekoeld, dan kan de glazuur erop, welke dan weer opnieuw de oven ingaat op hoge temperatuur (1240C) . Dan weer afkoelen en hopen dat alles gelukt is. En anders weer opnieuw beginnen.. 

Contactgegevens en Kvk nummer

KvK nummer 82769869, BTW-id NL003008098B85

Mondriaanstraat 35, 9718MJ Groningen

info@doctorceramics.com